İçeriğe geç

Kastamonu En Çok Ne Yetişir

Kastamonu en çok neyi meşhur?

Kastamonu, yemekleri, tarihi mekanları ve hediyelik eşyalarıyla dikkat çeken bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Kastamonu’nun en meşhur ürünleri arasında Taşköprü sarımsaklı ve etli ekmeği yer alıyor. Çeşitli yemekleri, tarihi kültürü ve eserleriyle dikkat çekiyor.

Kastamonu’da hangi meyve ağaçları yetişir?

Kastamonu’da doğal olarak yetişen meyvelerden reçel, marmelat ve pekmez üretiyoruz. Çilek, böğürtlen, ahududu, alıç, yabani armut, kuşburnu, kızılcık ormanda yetişiyor, elmalar bahçelerden toplanıyor…

Kastamonu neyi meşhur meyve?

Kastamonu Üryani Eriği Ala eriği, kabuğu soyulup kurutulduğu için “Üryani” adıyla bilinir.

Kastamonu’nun geçim kaynağı nedir?

Zengin orman kaynaklarına sahip olan Kastamonu’da orman ürünleri, orman ürünleri ve mobilya imalatı önde gelen sektörlerdir.

Kastamonu’da en çok ne yetişir?

Bölgenin başlıca tarla ürünleri sarımsak, fiğ (tane), pirinç ve buğdaydır. Bölgede üretilen sarımsak sadece Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesinde üretilmekte olup Türkiye’nin sarımsak üretiminin %25,2’sini oluşturmaktadır.

Kastamonu neyi meşhur bitki?

İlimizin başlıca tarım ürünleri buğday, arpa ve patatestir. Ayrıca sanayi bitkisi olarak şeker pancarı ve sarımsak da üretilmektedir. Türkiye’de üretilen sarımsağın %25’i Kastamonu’da üretilmektedir.

Kastamonu’da zeytin ağacı yetişir mi?

Zeytin, Güney Marmara’da Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’de yetiştirilir. Bu bölgelerin dışında ılıman iklime sahip Karadeniz bölgesinde de az miktarda zeytin yetiştiriciliği yapılmaktadır. Karadeniz bölgesinde; Samsun ve Kastamonu gibi illerde zeytin ağaçlarına rastlanmaktadır. Ayrıca Artvin Yusufeli’nde zeytin yetiştirilmektedir.

Kastamonu iklimi nasıl?

Bunun nedeni Kastamonu’nun hem karasal hem de Karadeniz iklimine sahip olmasıdır. Merkez ilçede en soğuk aylar Ocak ve Şubat; en sıcak aylar ise Temmuz ve Ağustos’tur. Kastamonu bitki örtüsü açısından çok zengin bir bölgede yer almaktadır. İlin Devrekani bölgesinde orman örtüsü yoktur.

Kastamonuda ceviz yetişir mi?

Konuşmasında; “Merkez dahil ilimiz genelinde 18 ilçede ceviz üretimi aktif olarak yapılmakta olup, toplam ağaç sayısı 122 bin civarında olup, elde edilen ceviz miktarı 4 bin 650 tondur.

Kastamonu’da ne yenmeli?

Kastamonu’nun Meşhur YemekleriBanduma.Kuyu KebabıPatates BuduSimit Tiridi.Etli Ekmek.Ekşi Pilav.İnebolu Simit.Kastamonu PastırmaDiğer ürünler…

Kastamonu yöresel ürünler nelerdir?

KASTAMONU YÖRESEL ÜRÜNLERİMİZ MAYALI KASTAMONU KÖY EKMEKLERİMİZ 150.00 TL.Kastamonu Bamya 1 KG. 2.000,00 TL. KASTAMONU ÇAM PEKMEZİ 1 KG. 220.00TL.Kastamonu Çekme Helvası (Antep fıstıklı) 400gr. 150,00 TL.Kastamonu Çekilmiş Helva (sade) 400gr. 125,00 TL. KASTAMONU FEMEN UNU. 0.

Kastamonu nasıl bir yer?

Kastamonu, Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turistik şehirlerinden biridir. Doğal güzellikleri, tarihi eserleri, ormanlık alanları ve denizi ile Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önemli illerinden biridir. Şehir, Ilgaz Dağları ile Küre Dağları arasında yer almaktadır. Bu nedenle, şehrin yeşil doğasıyla oldukça ilgi çekici olduğu söylenebilir.

Kastamonu Hangi Irk?

Yirmi dört Oğuz boyunun neredeyse tamamı Kastamonu çevresine yerleştiği gibi, Alpı, Alpağut, Danişmendli, Kıpçak, Karluk, Çiğil ve Yağma gibi Türk boyları da Kastamonu’ya yerleşmişlerdir.

Kastamonu Ne için değerli?

Kastamonu ili jeolojik yapısı nedeniyle yeraltı kaynakları bakımından zengin potansiyele ve çeşitliliğe sahip bir ildir. Genel Müdürlüğümüz tarafından il ve yakın çevresinde yapılan araştırmalar sonucunda çok sayıda metalik mineral ve endüstriyel hammadde yatağı ve zuhuru tespit edilmiştir.

Kastamonu neyi ile ünlü?

Kastamonu’ya özgü yemekler arasında etli ekmek, banduma, kuyu kebabı, incir dolması, siyez bulgur pilavı, ekşili pilav, simit tiridi, cırık tatlısı, miklama, üryani erik kompostosu, patates ayağı, İnebolu simidi vb. yer alır.

Kastamonu Ne için değerli?

Kastamonu ili jeolojik yapısı nedeniyle yeraltı kaynakları bakımından zengin potansiyele ve çeşitliliğe sahip bir ildir. Genel Müdürlüğümüz tarafından il ve yakın çevresinde yapılan araştırmalar sonucunda çok sayıda metalik mineral ve endüstriyel hammadde yatağı ve zuhuru tespit edilmiştir.

Kastamonu hediyelik eşya ne alınır?

Şehrin simgesi haline gelmiş birçok hediyelik ürün bulunmaktadır. Özellikle buzdolabı magnetleri, Tosya pirinci, Taşköprü sarımsağı, sarı yazı, tepsi örtüsü ve Ala eriği hediyelik denildiğinde ilk akla gelenlerdir. Şehirdeki kadınların özel olarak yaptığı el işi ürünler ilgi görmektedir.

Kastamonu neyi meşhur tatlı?

TATLILARİncir Dolması Kastamonu mutfak kültüründe tatlıların özel bir yeri vardır. … Üryan Erik Hoşafı Üryan eriği, sadece Kastamonu’da yetişen ve Kastamonu’ya özgü bir meyvedir. … Kaşık Helvası … Cırık Tatlısı … Çekme Helva. …Hasude. … Yassı Kadayıf.

Kastamonu neyi meşhur gezilecek yerler?

Kastamonu Gezilecek YerlerTaşköprüHorma Kanyonu.Ilgaz Kayak Merkezi.Ilıca Şelalesi.Valla Kanyonu.Kastamonu Kalesi.Çatak Kanyonu.Ginolu Koyu.Diğer yazılar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir